Acum doi ani, Mihail Gofman a declarat că liderul PD, Vlad Plahotniuc, ar fi unul dintre politicienii implicați în „furtul miliardului”, care a dus la lichidarea Băncii de Economii, o entitate în care statul avea o cotă de 56%. Ieri, într-o apariție pe site-ul de investigații apropiat Partidului Democrat, Gofman a oferit cu totul alte declarații despre președintele formațiunii de la guvernare.

„Este coordonatorul ,,alianței de beton’’ pentru Integrarea Europeană. A știut sau nu a știut? Îmi vine straniu să înțeleg că nu a știut (despre devalizarea sistemului bancar, n.r.). Dacă a știut de ce nu a luat măsuri? Îmi vine greu să dau o apreciere asupra modului de gândire a dumnealui, dar să cred că nu a știut... poate a vrut să îl sancționeze pe Filat, poate a vrut să îl sancționeze pe Platon, poate a vrut să îl sancționeze pe I. Shor”, a spus Gofman.

Întrebat de jurnalistul Veaceslav Balacci despre rolul lui Vlad Plahotniuc în dosarul furtului miliardului, Gofman a răspuns: „A știut totul sau nu a vrut să știe. Straniu mod de abordare”.

Fostul șef al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor a mai declarat că organizatorul schemelor frauduloase a fost Veceaslav Platon, la indicația serviciilor speciale străine care au încercat „o diversiune contra R.Moldova”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!