„Igor Dodon nu are nici pregătirea necesară, nici cumsecădenie, nici calități de politician. Pentru Igor Dodon statul RM este un fel de grădină de la Sadova. Ce vrea aceea face. Mai mult se află în turism politic”, a declarat liberal democrata Maria Ciobanu.

„Președinția, din punctul meu de vedere, trebuie să fie mediator în societate. Igor Dodon a fost un membru activ de partid, care are și funcție de șef de stat”, a spus democratul Dumitru Diacov.

„Din suspendare în suspendare. Președintele spunea că numele lui provine de la sus pe Don, dar vedem că tot acest „suspendon”, „suspendon”, sus pe Don... n-am mai înțeles clar. Toată activitatea lui a fost una de paiață. A făcut multă gălăgie, călătorii cu duiumul”, a menționat liberalul Lilian Carp.


„Mai mult pleacă în interese personale în Rusia. Merge cu toată familia, cu rudele, chiar și aici, în țară. Peste tot pe unde merge bea vin, mănâncă plăcinte sau găzduiește niște cântăreți străini îi decorează pentru faptul că l-au ajutat să strângă roada de căpșuni la Sadova”, a spus comunista Elena Bodnarenco.

„Lasă de dorit faptul că nu a reușit să reprezinte întreaga societate și să fie un element stabilizator, să asigure ceea ce mai numim noi un mediator între ramurile puterii”, a declarat popular europeanul Valeriu Ghilețchi.

„Președintele a fost votat de către popor, este funcție politică Președinția, venit cu un program politic, a fost sprijinit de un partid politic, a fost votat în baza unui mesaj politic. Și acum el trebuie să fie apolitic? De ce? Pentru că are cel mai mare rating și vă deranjează”, a subliniat socialistul Bogdan Țîrdea.

Întrebați ce sugestii au pentru Igor Dodon, majoritatea deputaților l-au îndemnat să devină apolitic.

Vezi și: VIDEO. Cu ce se laudă Igor Dodon în doi ani de mandat: „Am demonstrat că Moldova are viitor”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!