„Atât timp cât eu eram în străinătate și îmi realizam datoria mea de a ajuta această țară să obțină o perspectivă europeană foarte clară, unii „prieteni” de-ai mei s-au ocupat în continuare cu tot felul de speculații, cu tot felul de manipulări, inducând în eroare opinia publică din Republica Moldova. Mă refer la acest răspuns pe care l-ar fi primit domnul Lilian Carp, mi-e greu să folosesc cuvântul „domn”. Mi-e greu să recurg la retorica unor politicieni din Republica Moldova, dar îmi vine în cap formula „lichea politică”, a spus Leancă.

De asemenea, vicepremierul a venit cu o declarație la adresa Maiei Sandu: „I-aș sugera să se axeze pe integritatea colegului ei, Andrei Năstase. Chiar pot să-i sugerez unde învață copiii lui și care este taxa de studii la școala respectivă. E din cea mai bogată zonă a Germaniei”, a spus Leancă. 

În luna octombrie, deputatul Lilian Carp a făcut o interpelare la Procuratură în care a cerut oamenilor legii să investigheze posibile legături dintre companiile apropiate lui Ilan Shor și studiile unuia dintre fiii lui Iurie Leancă. În rezultat, procurorii au decis să anexeze adresarea la materialele dosarului în care se investighează furtul miliardului pentru a fi examinată. Miercuri, Procuratura Anticorupție a venit cu o precizare, în care afirmă că „domnul Iurie Leancă nu este urmărit penal”.  

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!