Petiția prevede, pe lângă instalarea camerelor de supraveghere, organizarea de traininguri susținute de psihologi și experți în psihologia copilului, verificarea personalului de către psihologi și sancțiuni dure pentru managerii de grădinițe ai căror angajați abuzează copiii. Printre altele, părinții cer ca acele cadre didactice care au parcurs cu brio instruirile, să fie stimulați financiar.
„Copiii de la 3 la 7 ani, petrec la grădiniță în mediu 10 ore pe zi. De aceea influența grădiniței asupra creșterii lor este esențială. În ultimii ani, societatea noastră a fost zguduită de mai multe cazuri de răsunet de abuz si violentă în instituțiile preșcolare. Pe lângă aceste cazuri, mediatizate pe larg în mass-media, părinții continuă să semnaleze pe rețelele sociale cazuri de abuz si violentă săvârșite de cadre didactice și personalul auxiliar din grădinițe asupra copiilor. Cu toate acestea, ele rămân ca un strigăt de ajutor în pustiu. Fiecare părinte este nevoit să se lupte de unul singur şi să facă față unui sistem nereformat, învechit în practici si viziuni autoritare asupra educației”, își motivează părinții decizia de a iniția petiția.
Amintim că în vara acestui an, cutremurați de cazul lui Yasmin Vintea, fetița unei familii de moldoveni, ucisă de dădacă la o grădiniță din Israel, mai mulți părinți din Chișinău au mai cerut Ministerului Educației să instaleze camere de supraveghere video în grădinițe.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.