*Acest material este sponsorizat

Orange kITchen – o nouă rețetă de a lucra în IT

Orange kITchen – o nouă rețetă de a lucra în IT

Orange Moldova a inaugurat la Chișinău un nou spaţiu destinat campusului IT al companiei - Orange Systems. Reprezentanți ai guvernului, oameni de afaceri, academicieni și parteneri externi au participat la evenimentul de inaugurare. Orange {kITchen} oferă pieței o noua rețetă de a lucra în IT și este conceput ca o extensie a culturii şi valorilor Orange.

Acest spațiu anunță o nouă filozofie, unică și inovativă, unde echipa IT îşi va putea realiza talentul şi creativitatea prin schimbarea modului de a gândi şi a interacţiona. În acest mod, Orange System devine un angajator IT, care oferă cu mult mai mult decât spații, ci oferă și provocări pe măsură, dezvoltând produse software proprii și centre locale de excelență. Acestea reprezintă un complex modern din care fac parte activitatea, distracţia şi relaxarea, componente care modelează parcursul şi experiența angajatului.


Julien Ducarroz, director general Orange Moldova„Prin crearea acestui spațiu ne propunem să transformam mediul de lucru într-o atracție, astfel încât să devină prima opțiune pentru majoritatea angajaților targetaţi. Pentru mine, acest spațiu este mai mult despre ceea ce va fi Orange în viitor. Prin lansarea Orange {kITchen} reiterăm interesul şi ambiția companiei noastre de a fi un actor activ şi atractiv atât pe piața națională, cât şi pe piața internațională de servicii IT. Investiția noastră reconfirmă fermitatea în dezvoltarea acestei direcții de business”.


Vitalie Tarlev, secretar de stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii: „Apreciem investițiile pe care le face compania Orange şi faptul că aduceți know-how în Republica Moldova. Vreau să constat că trăim într-o epocă a convergenței. Viitorul este incert, dar se mișcă foarte rapid, din mai multe direcții vin schimbări care vor influența ceea ce va fi mâine. Cu siguranță, ceea ce se întâmplă astăzi aici are un loc asigurat pentru viitorul apropiat și mediu și, cu siguranță, aceste investiții vor avea un viitor luminos aici în țară. Vreau să menționez că Orange Moldova a fost un partener fidel al Guvernului în implementarea mai multor proiecte. Permanent am simțit atenția și interesul, chiar și pentru cele recent lansate.”

Angela Cutasevici, secretar de stat, Ministerul Educației Culturii şi Cercetării: „Este un eveniment important, probabil că undeva și revoluționar în domeniul asigurării cu locuri de muncă și crearea de spații prietenoase angajaților. Țin să menționez că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării face parte deja din sistemul Orange și Orange face parte din sistemul educațional. Avem un parteneriat conex foarte frumos prin care asigurăm formarea competențelor digitale, pornind de la vârsta primară și finalizând cu treapta gimnazială. Felicitări Orange pentru ideile absolut inovatoare pentru Republica Moldova”.


Această abordare modernă a modului de lucru reiterează ambiția companiei de a se poziționa drept un angajator atractiv, responsabil și uman, precum și de a dezvolta domeniul IT în Moldova sub marca creativității, calității și competitivității.

Orange {kITchen}, spațiul destinat campusului IT - Orange Systems, are o suprafață de 1380 metri pătrați și corespunde trendurilor actuale de design din domeniu - spaţii creative, oficii spațioase, bazat pe conceptul de open spaces, spaţii dedicate pentru colaborare sau pentru relaxare. Toate acestea, cu scopul de a oferi angajaților o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe.


- open space area – zona principală de lucru;

- amphitheater – spațiul dedicat trainingurilor, prezentărilor, evenimentelor, ședințelor deschise/neformale;

- collaborative projects area – zona dedicată echipelor de proiecte, spațiile unde sunt încurajate discuțiile și brainstorming-urile;

- focus (silent) zone – zona unde domină liniștea, spațiul de concentrare;

- yoga/stretching area – pentru că într-un corp sănătos trebuie să fie o minte sănătoasă;

- sleeping/relax area – pentru că o minte sănătoasă trebuie să fie într-un corp sănătos;

- play area – pentru că face parte din creativitate.

Inaugurarea Orange {kITchen} a continuat cu un master-class de bucătărie moleculară, oferit de Chef Răzvan Alexandru. Renumitul bucătar român care a reușit să facă stagiu la El Bulli - cel mai bun restaurant din întreaga lume, cotat cu 3 stele Michelin (din tot atâtea posibile) timp de șase ani, a încântat oaspeții prezenți la eveniment cu un show gastronomic impresionant.


Bucătăria moleculara reprezintă un stil modern de a găti, profitând de multe inovații tehnice și discipline științifice. Așa cum gastronomia moleculară este o forma de artă culinară, care transforma bucătăria într-un laborator de chimie, Orange {kITchen} este o nouă filozofie a mediului de lucru, cu spații inspiraționale pentru IT creativ.


Despre Orange Systems

Orange Systems, este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 350 de angajaţi. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

P.

P.

Vezi și aceste știri
Franța trimite 100 de generatoare în Ucraina în urma atacurilor asupra infrastructurii energetice

Franța trimite 100 de generatoare în Ucraina în urma atacurilor asupra infrastructurii energetice

Anatolie Nosatîi a avut o întrevedere cu șeful Comandamentului Operaţiuni speciale din Europa al SUA. Despre ce au discutat

Anatolie Nosatîi a avut o întrevedere cu șeful Comandamentului Operaţiuni speciale din Europa al SUA. Despre ce au discutat

De mâine, cetățenii vor fi informați despre gradul de vulnerabilitate, spune ministrul Spatari

De mâine, cetățenii vor fi informați despre gradul de vulnerabilitate, spune ministrul Spatari

Advertoriale
Balkan Pharmaceuticals, decernat cu premiul Notorium 2022 (VIDEO)

Balkan Pharmaceuticals, decernat cu premiul Notorium 2022 (VIDEO)

Descoperă excelența în arhitectură prin prisma Toro Center! Vino la Master Class în arhitectură cu Alexandrin Buraga

Descoperă excelența în arhitectură prin prisma Toro Center! Vino la Master Class în arhitectură cu Alexandrin Buraga

Victoriabank: Unica bancă din clasamentul celor mai buni 20 de angajatori din țară (VIDEO)

Victoriabank: Unica bancă din clasamentul celor mai buni 20 de angajatori din țară (VIDEO)

EMISIUNI
 • PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
  PROFESIONIȘTII | Activist civic: „Există stereotipurile că tot ce fac oamenii din ONG-uri, fac doar pentru bani. Acei oameni nu sunt activiști civici” (VIDEO)
 • Prepare for Future #11, Marcela Lefter - Viitorul energetic al Moldovei și al întregii planete
 • Moldova, I am back! | Alina Perju, tânăra care a revenit din Franța pentru a îmbunătăți viața sătenilor din sudul țării
 • Prepare for Future #10. Svetlana Dimitrioglo și Cătălina Bacalâm, despre digitalizarea globală a industriei fashion
 • DESCIFRAT| Interesele din spatele spargerilor de Telegram și securitatea cibernetică în era tehnologiilor informaționale (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Livada fraților Stăvilă: Cum pot fructele din Moldova să crească din bani europeni (VIDEO)
 • 2
  Dodon, despre războiul declanșat de Rusia: „Niciodată n-am condamnat agresiunea cuiva. Dacă Rusia atacă Transnistria, eu am să-i condamn” (VIDEO)
 • 3
  Ce facem în cazul deconectărilor de la energia electrică? Autoritățile au elaborat un ghid cu recomandări
 • 4
  Ucrainenii trebuie să se pregătească pentru un alt atac masiv cu rachete începând de astăzi, anunță Ministerul de Interne din țara vecină
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.