*Acest material este sponsorizat

Orange kITchen – o nouă rețetă de a lucra în IT

Orange kITchen – o nouă rețetă de a lucra în IT

Orange Moldova a inaugurat la Chișinău un nou spaţiu destinat campusului IT al companiei - Orange Systems. Reprezentanți ai guvernului, oameni de afaceri, academicieni și parteneri externi au participat la evenimentul de inaugurare. Orange {kITchen} oferă pieței o noua rețetă de a lucra în IT și este conceput ca o extensie a culturii şi valorilor Orange.

Acest spațiu anunță o nouă filozofie, unică și inovativă, unde echipa IT îşi va putea realiza talentul şi creativitatea prin schimbarea modului de a gândi şi a interacţiona. În acest mod, Orange System devine un angajator IT, care oferă cu mult mai mult decât spații, ci oferă și provocări pe măsură, dezvoltând produse software proprii și centre locale de excelență. Acestea reprezintă un complex modern din care fac parte activitatea, distracţia şi relaxarea, componente care modelează parcursul şi experiența angajatului.


Julien Ducarroz, director general Orange Moldova„Prin crearea acestui spațiu ne propunem să transformam mediul de lucru într-o atracție, astfel încât să devină prima opțiune pentru majoritatea angajaților targetaţi. Pentru mine, acest spațiu este mai mult despre ceea ce va fi Orange în viitor. Prin lansarea Orange {kITchen} reiterăm interesul şi ambiția companiei noastre de a fi un actor activ şi atractiv atât pe piața națională, cât şi pe piața internațională de servicii IT. Investiția noastră reconfirmă fermitatea în dezvoltarea acestei direcții de business”.


Vitalie Tarlev, secretar de stat, Ministerul Economiei şi Infrastructurii: „Apreciem investițiile pe care le face compania Orange şi faptul că aduceți know-how în Republica Moldova. Vreau să constat că trăim într-o epocă a convergenței. Viitorul este incert, dar se mișcă foarte rapid, din mai multe direcții vin schimbări care vor influența ceea ce va fi mâine. Cu siguranță, ceea ce se întâmplă astăzi aici are un loc asigurat pentru viitorul apropiat și mediu și, cu siguranță, aceste investiții vor avea un viitor luminos aici în țară. Vreau să menționez că Orange Moldova a fost un partener fidel al Guvernului în implementarea mai multor proiecte. Permanent am simțit atenția și interesul, chiar și pentru cele recent lansate.”

Angela Cutasevici, secretar de stat, Ministerul Educației Culturii şi Cercetării: „Este un eveniment important, probabil că undeva și revoluționar în domeniul asigurării cu locuri de muncă și crearea de spații prietenoase angajaților. Țin să menționez că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării face parte deja din sistemul Orange și Orange face parte din sistemul educațional. Avem un parteneriat conex foarte frumos prin care asigurăm formarea competențelor digitale, pornind de la vârsta primară și finalizând cu treapta gimnazială. Felicitări Orange pentru ideile absolut inovatoare pentru Republica Moldova”.


Această abordare modernă a modului de lucru reiterează ambiția companiei de a se poziționa drept un angajator atractiv, responsabil și uman, precum și de a dezvolta domeniul IT în Moldova sub marca creativității, calității și competitivității.

Orange {kITchen}, spațiul destinat campusului IT - Orange Systems, are o suprafață de 1380 metri pătrați și corespunde trendurilor actuale de design din domeniu - spaţii creative, oficii spațioase, bazat pe conceptul de open spaces, spaţii dedicate pentru colaborare sau pentru relaxare. Toate acestea, cu scopul de a oferi angajaților o varietate de alegeri în funcţie de preferinţe.


- open space area – zona principală de lucru;

- amphitheater – spațiul dedicat trainingurilor, prezentărilor, evenimentelor, ședințelor deschise/neformale;

- collaborative projects area – zona dedicată echipelor de proiecte, spațiile unde sunt încurajate discuțiile și brainstorming-urile;

- focus (silent) zone – zona unde domină liniștea, spațiul de concentrare;

- yoga/stretching area – pentru că într-un corp sănătos trebuie să fie o minte sănătoasă;

- sleeping/relax area – pentru că o minte sănătoasă trebuie să fie într-un corp sănătos;

- play area – pentru că face parte din creativitate.

Inaugurarea Orange {kITchen} a continuat cu un master-class de bucătărie moleculară, oferit de Chef Răzvan Alexandru. Renumitul bucătar român care a reușit să facă stagiu la El Bulli - cel mai bun restaurant din întreaga lume, cotat cu 3 stele Michelin (din tot atâtea posibile) timp de șase ani, a încântat oaspeții prezenți la eveniment cu un show gastronomic impresionant.


Bucătăria moleculara reprezintă un stil modern de a găti, profitând de multe inovații tehnice și discipline științifice. Așa cum gastronomia moleculară este o forma de artă culinară, care transforma bucătăria într-un laborator de chimie, Orange {kITchen} este o nouă filozofie a mediului de lucru, cu spații inspiraționale pentru IT creativ.


Despre Orange Systems

Orange Systems, este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 350 de angajaţi. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.

P.

P.

Vezi și aceste știri
La Chișinău va fi creată o academie de fotbal pentru copii și tineri. Cine își asumă cheltuielile pentru proiect

La Chișinău va fi creată o academie de fotbal pentru copii și tineri. Cine își asumă cheltuielile pentru proiect

Noi restricții de călătorie în Grecia. Toate persoanele care vor vină pe cale terestră şi maritimă trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Noi restricții de călătorie în Grecia. Toate persoanele care vor vină pe cale terestră şi maritimă trebuie să prezinte un test negativ pentru COVID-19

Încă o zi de proteste în Belarus. Ministerului Afacerilor Interne și-a cerut iertare pentru rănile provocate persoanelor, iar Ministerul Sănătății s-a declarat împotriva violenței

Încă o zi de proteste în Belarus. Ministerului Afacerilor Interne și-a cerut iertare pentru rănile provocate persoanelor, iar Ministerul Sănătății s-a declarat împotriva violenței

Advertoriale
Victoriabank suplinește stocul promoției: „Ploaia de stele cu STAR Card” cu încă 50 de oferte

Victoriabank suplinește stocul promoției: „Ploaia de stele cu STAR Card” cu încă 50 de oferte

Veste bună pentru amatorii de călătorii: Zboară fără griji cu eAvion!

Veste bună pentru amatorii de călătorii: Zboară fără griji cu eAvion!

Ecaterina Ternovețcaia a ales cariera în IT: „În IT trebuie să urmăriți piața și tehnologia, care înregistrează progrese în fiecare zi” (VIDEO)

Ecaterina Ternovețcaia a ales cariera în IT: „În IT trebuie să urmăriți piața și tehnologia, care înregistrează progrese în fiecare zi” (VIDEO)

DONEAZĂ
Descarcă aplicația AGORA
EMISIUNI
 • Oameni ca tine: Victor Nistorică a schimbat zeci de bilete de avion, cumpărate anual, pentru o afacere în sat, la doar zece kilometri de casă (VIDEO)
  Oameni ca tine: Victor Nistorică a schimbat zeci de bilete de avion, cumpărate anual, pentru o afacere în sat, la doar zece kilometri de casă (VIDEO)
 • Podcastul „Bilet în Parlament”: Putin a schimbat Legea Supremă? Hai și noi! Cum a apărut ideea reformei constituționale (AUDIO)
 • Oameni ca tine: Adelina Dodon - femeia care își îndulcește cariera academică cu deserturi cu gust de copilărie (VIDEO, FOTO)
 • Sergiu Litra, despre cum să îți crești afacerea pe timp de COVID-19, să produci bere în R. Moldova, termen de valabilitate și furtul miliardului | Nota de Plată
 • Podcastul „Bilet în Parlament”. Un an fără Plahotniuc. Din coordonatorul țării în bau-bau-ul politicii moldovenești (AUDIO)
ȘTIRI DE PE EA.MD
 • Ce detalii fac dintr-un dascăl – #ProfesorCOOL. Interviu cu Tatiana Popa, profesoară de...
 • Alergiile sezoniere se suprapun cu pandemia COVID-19. Semnele ce le diferențiază
Cele mai populare
 • 1
  O localitate din raionul Șoldănești se află în regim special. 14 persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19, printre care și primarul
 • 2
  Un tânăr de 25 de ani a murit după ce ar fi fost bătut de forțele de ordine din Belarus. Mama sa: Băiatul meu nici nu a fost la vot
 • 3
  Un polițist de 21 de ani a murit în dimineața zilei de joi. Omul legii a pierdut controlul volanului mașinii pe care o conducea
 • 4
  Doi polițiști din Belarus au refuzat să execute ordinele de reprimare a protestelor. Unul dintre ei a fost reținut
Autentificare
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.