La briefingul de astăzi al formațiunii, Plahotniuc a anunțat „un subiect de mare prioritate”.

„În sistemul medical muncesc peste 41.000 de medici și specialiști care sunt finanțați de CNAM. Azi am găsit soluțiile ca și ei să primească majorare. Medicii vor primi majorare cu 20%, iar personalul medical cu 10%”, a anunțat Plahotniuc.

Liderul formațiunii de la putere a afirmat că partidul lui a găsit și posibilitatea de a majora și o parte din pensii.

„Am decis, din 1 ianuarie 2019, să majorăm pensiile pentru acei pensionari care primesc pensia mai mică de 1589 de lei. Ei vor beneficia de o majorare de 10%. Acest spor e suplimentar majorării care are loc la indexarea anuală din 1 aprilie. Asemenea majorări vor avea loc în fiecare an”, a promis Plahotniuc de la tribuna partidului, oferind asigurări că ideile enunțate de el vor fi votate de Guvern.

Amintim că anterior mai multe inițiative care „au trecut” mai întâi pe la partid au fost implementate prin hotărâri de guvern, printre ultimele fiind reforma salarizării în sectorul bugetar, dar și numirea ultimilor doi miniștri în cabinetul Filip. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!