Șeful statului a amintit că, printre întrebările referendumului consultativ propus de în septembrie 2017 s-a numărat cea anunțată azi de Vlad Plahotniuc. „Referendumul din 2017 a fost blocat de guvernare prin intermediul hotărârii Curții Constituționale. Dacă democrații pretind că sunt sinceri și că acesta nu este un simplu truc electoral, ci o preocupare reală de opinia cetățenilor, le propun să includă subiectele din acel plebiscit, din anul 2017 și să se inspire până la capăt din referendumul propus anul trecut de Președinte. Mai mult, dacă acesta va fi un referendum axat strict pe tematica parlamentară, propun să fie inclus un punct privind interzicerea migrației deputaților de la o fracțiune la alta”, a scris președintele într-o postare pe Facebook.

Totodată, Igor Dodon a adăugat că referendumul „nu trebuie transformat și utilizat în calitate de instrument de PR politic în ajunul scrutinelor electorale”.

Celelalte întrebări propuse pentru referendumul dorit de Igor Dodon în 2017 țin de anularea legii prin care cetățenii sunt obligați să achite miliardul furat, introducerea în școli a disciplinei „Istoria Moldovei” și de oferirea de împuterniciri suplimentare președintelui.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!