Potrivit Ministerului Sănătății, un moldovean consumă 10,8 grame de sare pe zi, pe când cantitatea recomandată de OMS este nu mai mult de 5 grame de sare pe zi. 

„Reducerea consumului de sare ar îmbunătăți starea de sănătate prin diminuarea incidenței bolilor cardiovasculare și, prin urmare, a ratei aferente de deces”, anunță autoritățile într-un comunicat de presă. 

Pentru a-și atinge scopul, autoritățile de resort vor interveni pentru a reduce conținutul de sare în produsele alimentare pe care le cumpărăm zi de zi, cum ar fi pâinea. Totodată, autoritățile vor promova consumul de fructe și legume. 

„Realizând aceste acțiuni, vom reduce consumul de sare cu 30% până în anul 2025”, a declarat Silvia Radu, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

Conform ministerului, persoanele care consumă mai mult de 5 grame de sare pe zi sunt supuse unui risc mai mare de boli cardiovasculare. Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!