„Eu nu accept deloc burta. Nu vreau să arăt cu degetul la alte etape ale ministerului, dar sportul era pe plan secundar. Oamenii nu erau impuși să facă sport. Aleatoriu, angajații decideau să meargă la sport sau nu. Astăzi asta este o obligație. Ei sunt testați, iar dacă pică testul, omul mai are o șansă după care se renunță la el. Un om care nu este pregătit fizic nu este pregătit mental să acționeze. Statisticile ne arată că, din zece cazuri în care colegii noștri trebuiau să aplice forța fizică, doar în patru cazuri se acționează. În șase cazuri se evită să se acționeze. Este o statistică pe care v-o spun public. Oamenii care își recunosc problema sunt oamenii care sunt determinați s-o rezolve”, a declarat Jizdan.

Mai mult, la un moment dat, ministru al declarat că „oamenii cu burtă nu au ce căuta în Ministerul de Interne”.El s-a corectat în scurt timp, spunând că „abordările sunt diferite în funcție de ce post ocupă acest om”.

„Suntem gata să aducem în Minister chiar și oamenii cu handicap, de exemplu, dacă omul este talentat și poate lucra în domeniul IT, aici nu e nevoie de un om care poate să tragă la bară de 20 de ori”, a adăugat șeful de la MAI.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!