„Rănile fizice se vindecă, dar întrebarea e ce se va întâmpla cu acești copii, care vor trăi toată viața cu această spaimă. Trebuie să atragem atenția la ce se întâmplă în parcurile noastre, când mulți ies la plimbare cu câini fără botniță, care pot deveni violenți în orice clipă”, a declarat Pavel Filip, îndemnându-l pe ministrul Afacerilor Interne să vină cu soluții care pot fi aprobate de Executiv.

Precizăm că cazul a avut loc marți în orașul Strășeni. Un câine violent de rasă Rottweiler a atacat patru copii și o femeie, care au primit îngrijiri medicale. Câinele a fost împușcat de un polițist chemat la fața locului, întrucât, potrivit poliției, era foarte agresiv.

Potrivit ofițerului de presă al IGP, Mariana Bețivu, poliția a fost apelată la ora 8 dimineața, fiind informată că un câine de rasă, fără botniță, atacă trecătorii, printre care mai mulți copii. Ajuns pe strada Mihai Eminescu din Strășeni, polițiștii au observat un câine Rottweiler nesupravegheat și „foarte agresiv”, care ataca un copil. Oamenii legii au solicitat ambulanța și serviciul ANSA și au întreprins măsuri pentru îndepărtatea animalului. Pentru că câinele era foarte agresiv, a fost împușcat mortal de un polițist care a aplicat arma din dotare.

Victimele agresiunii, două fete de 14 și 16 ani, doi băieți de 12 și 15 ani și o femeie în vârstă de 62 de ani, au primit îngrijiri medicale după mai multe mușcături pe mâini și picioare, starea acestora fiind stabilă.

Cadavrul animalului a fost transportat pentru prelevarea probelor de laborator, pentru a se afla dacă victimele au nevoie de tratament.

Potrivit poliției, cazul este examinat de poliție, care l-a identificat pe stăpânul animalului. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, domiciliat în Strășeni. Acesta a declarat că câinele era în cușcă și că nu știe când și cum a putut să iasă de acolo.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!