În cadrul evenimentului, care a fost organizat la 13 noiembrie curent, ambasadorul Republicii Moldova în Franța, Emil Druc, delegat permanent pe lângă UNESCO, a subliniat importanța înscrierii rezervației “Prutul de Jos” în rețeaua mondială a Rezervațiilor Biosferei, fapt care va contribui la dezvoltarea durabilă a regiunii, dar și la protecția și conservarea florei și faunei din aria protejată.

Consiliul Internațional de Coordonare al Programului UNESCO “Omul şi biosfera” (MAB) a aprobat dosarul de înscriere a Rezervației Biosferei “Prutul de Jos” în cadrul reuniunii din Palembang (Indonezia), desfășurată în perioada 23-28 iulie 2018. Rețeaua Mondială a Rezervațiilor Biosferei numără în prezent 686 de situri naturale de importanță internațională în 122 de țări.
Crearea primei Rezervaţii a Biosferei din Republica Moldova a fost susţinută de Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, proiect din cadrul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în programul „Consolidarea reţelei de arii naturale protejate pentru protecţia biodiversităţii şi dezvoltării durabile în regiunea Delta Dunării şi Prutul Inferior – PAN Nature” implementat de Agenția Moldsilva.
Rezervaţia Biosferei “Prutul de Jos” este situată în partea de sud a Republicii Moldova în lunca inundabilă a râului Prut.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.