Maia Sandu răspunde acuzațiilor din dosarul „Open Dialog”: „Este o farsă prin care ei vor să ne discrediteze”

Maia Sandu răspunde acuzațiilor din dosarul „Open Dialog”: „Este o farsă prin care ei vor să ne discrediteze”

Lidera formațiunii PAS, Maia Sandu, a răspuns acuzațiilor legate de dosarul „Open Dialog”. În opinia politicianului, întregul dosar reprezintă o „farsă” prin care oponenții politici ar încerca să discrediteze formațiunea condusă de fostul ministru al Educației. 

Maia Sandu a reacționat la declarațiile făcute de către președintele comisiei de anchetă, deputatul Igor Vremea, care a anunțat astăzi că raportul privind presupusa imixtiune a Fundației „Open Dialog” în politica internă a Republicii Moldova urmează a fi prezentat în Plenul Parlamentului. Raportul analizează presupusele legături dintre ONG-ul Ludmilei Kozlowska și achitarea costurilor de călătorie în cadrul unui eveniment la care a participat Maia Sandu.

„Trebuie să recunosc că ei sunt foarte creativi. Dacă îi asculți, concluzia care se cere este că banii din furtul miliardului s-au regăsit în biletul Chișinău - Bruxelles. Deci a fost un bilet cam scump. Cred că, chiar dacă zburam cu o rachetă cosmică, nu costa un miliard”, a ironizat președintele formațiunii PAS la emisiunea „Politica” de la TV8.

Publicitate

În opinia fostului ministru al Educației, este vorba de un subiect creat artificial cu scopul de a discredita PAS în ajunul alegerilor din 24 februarie 2019.

„Este o farsă care vine să facă agenda Partidului Democrat, ca să ne discrediteze pe intern. Pe cât de ridicol este, tot atât este și grav, mai ales pentru comunitatea internațională care urmărește ce se întâmplă aici. Să vii cu asemenea acuzații înseamnă s-o acuzi, de exemplu, și pe doamna Anna Fotyga, care este președintele Comisiei Securitate și Apărare în Parlamentul European. Dacă ședința comisiei de anchetă a avut loc acum seară, să vedem dacă vin să ne aresteze imediat după emisiune. S-ar putea ca ei să vrea să ne scoată din campanie electorală, dar asta nu are cum să fie înghițit de către europeni și sper că nu va fi îngițit nici de către cetățeni”, a spus Maia Sandu.

De menționat că, în august, deputaţii PD Zagorodnîi, Sîrbu, Vremea, Nichiforciuc și Gorilă au solicitat „investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlowska, Fundaţia Otwarty Dialog şi partidele politice PAS şi PDA, inclusiv posibile aspecte ce ţin de finanţarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menţionate, dar şi pentru alte partide moldoveneşti”. Ședințele comisiei de anchetă au loc cu ușile închise.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal