„Vă reamintesc că Comisia economie, buget și finanțe nu a discutat cele două proiecte de legi. Nu există coraportul comisiei și avizul. Solicităm retragerea proiectului despre care atâta se vorbește”, a solicitat deputatul PLDM, Grigore Cobzac. 

„Am avut un schimb de opinii cu colegii din Ministerul Finanțelor și cu cei din comisiile raportoare. Prin vot, Parlamentul se va expune dacă acest proiect va rămâne pe ordinean de zi sau nu”, a spus Andrian Candu.

Proiectul nu poate fi consultat pe site-ul Legislativului:


Anterior Consiliul Superior al Magistraturii a avizat negativ proiectul. Membrii CSM consideră că angajații din sistemul judecătoresc trebuie să fie plătiți, în continuare, conform legii salarizării judecătorilor și procurorilor.

La rândul lor, deputații opoziției au afirmat că, în condițiile în care Republica Moldova se află într-un deficit bugetar, iar asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro din partea Uniunii Europene a fost suspendată, o atare inițiativă este una populistă și menită să inducă în eroare alegătorii înaintea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

De cealaltă parte, Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, s-a arătat convins de succesul reformei. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!