„Am făcut pentru prima dată acest test. La început îmi era frică, dar a fost foarte bine. Aproape că nu am simțit înțepătura”, a spus o tânără care și-a testat nivelul glicemiei.

„E important pentru sănătatea omului. Omul trebuie să știe cum e sănătatea, cum e sângele, să țină dietă. Dacă eu am zahăr, înseamnă că eu nu trebuie să mănânc, trebuie să țin dietă”, a menționat un alt beneficiar al serviciului.

În capitală, testele au fost realizate de studenții de la Centrul de excelență în medicină. „Avem un dispozitiv special, care este dotat cu un acușor de unică folosință, este steril. Punem testul și în câteva secunde ne apare rezultatul”, a explicat Arina Iurcu, voluntar în cadrul proiectului.

Toate ustensilele necesare pentru verificarea glicemiei pot fi cumpărate în cadrul Farmaciei Familiei.

„Scopul inițiativei este de a informa, de a preîntâmpina pacienții, fiindcă este foarte important ca fiecare să-și cunoască nivelul glicemiei. Nu e neapărat să ai o maladie ca să ai aparatul, glucometrul la tine acasă”, a declarat Cleopatra Birdighin, șef de filială în cadrul Farmaciei Familiei.

Diabetul este o boală cronică prin care nivelul glucozei din sânge crește peste normal. Maladia poate fi însă prevenită prin modificarea stilului de viață.


P.

Acest material este un Advertorial comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.