Lazariuc a subliniat că este artistă și nu știe „cine a furat și pe cine a furat”.

„Pentru chestia asta există justiție. Artiștii sunt artiști de când lumea. (...) Nu loviți într-un artist. Artistul cântă și a cântat întotdeauna. Societatea vine, se duce, politicienii vin, se duc. Artistul, tot artist rămâne, ăla care este – bun sau rău”, a declarat Lazariuc pentru sursa citată. 

„Eu nu știu cine este acest Șor! Și nu știu nimic despre el. M-a sunat impresarul și mi-a spus că eu merg să cânt pentru cei plecați din Basarabia, pentru cei amărâți care vin la spectacol și duc dorul de țară. (...)  Ce să fac? Pe cine să împac? Eu de unde să știu cine dintre ei are dreptate? (...) Nu știu cine este acest Șor. Nu știu. Să se ocupe cei care sunt aleși, conducerea țării, de această persoană sau de alte persoane care au furat. Sunt, probabil, mulți. Poate pe mulți nu-i știm. Asta nu-i problema mea. Nici măcar nu cânt politic. Nu mă înfășor cu steagul! Nu spun nimic politic. Nu mă interesează”, a mai afirmat artista.

Ea nu a divulgat suma onorariului său pentru concertul din Veneția. „E problema mea personală. Nu știu. Nu știe nimeni pentru ce onorariu plec eu să cânt”, a punctat Lazariuc.

Amintim că înainte de concertul la care a cântat Lazariuc moldovenii din Veneția au huiduit-o duminică pe vicepreședinta Partidului Șor, primarul de la Jora de Mijloc, Marina Tauber. Mulțimea a scandat „Șor la pușcărie”, „Unde-i miliardul?” și „Jos mafia”.