Ludmila Kozlowska a publicat o postare pe Facebook pe care a întitulat-o „Un răspuns la o nouă doză de minciuni lansată de Parlamentul Moldovei, controlat de Vlad Plahotniuc”. Iată ce scrie Kozlowska: 

„Fundația „Open Dialog” îi apără pe cei care sunt persecutați politic: peste 100 de persoane în Kazahstan, 21 de cazuri în Moldova, 72 de cazuri în Rusia și zeci de persecutați politici în urma adresărilor la Interpol sau în urma solicitărilor de extrădare care provin din țări autoritare. 

De-a lungul mai multor ani, Fundația „Open Dialog” a luptat pentru integritatea teritorială a Ucrainei, susținând sancțiunile impuse funcționarilor de rang înalt din Federația Rusă, inclusiv lui Vladimir Putin, sancțiunile care de altfel au fost susținute și de către organele legislative din Ucraina, țările baltice, dar și de către 57 de eurodeputați în anul 2016. Afirmațiile că din Polonia s-au făcut declarații despre colaborarea cu serviciile secrete rusești sunt minciuni. Chiar și Ambasadorul Poloniei a dezmințit această declarație a autorităților moldovenești.

Așa-zisă „comisie” parlamentară servește ca un mecanism de discreditare și manipulare împotriva opoziției și a societății civile din Moldova în ajunul alegerilor. Așa-zisă „comisie” este compusă în exclusivitate din deputații controlați de Vlad Plahotniuc, de grupul său politic și doi deputați ai lui Dodon, unul dintre ei fiind responsabil pentru persecuția politică inițiată împotriva avocatului Ana Ursachi.

Toate acuzațiile despre finanțarea din partea lui Viaceslav Platon sunt o ficțiune. Lista adevărată a donatorilor poate fi găsită pe site-ul https://en.odfoundation.eu/technical-financial-reports

Manipularea opiniei publice și folosirea Parlamentului drept instrument poltic de către Vlad Plahotniuc trebuie condamnată de societatea din Moldova. Anturajul lui Plahotniuc trăiește și se finanțează din contul contribuabililor moldoveni. Nu-i permiteți să-și bată joc de voi. Regimul Plahotniuc agonizează după ce Parlamentul European a criticat dur acțiunile sale în Moldova”.  

Menționăm că liderii partidelor extraparlamentare de opoziție, Maia Sandu și Andrei Năstase, au fost acuzați de membrii Partidului Democrat, după ce au călătorit la Bruxelles din contul Fundației „Open Dialog”, pe care democrații o suspectează de imixtiune în treburile interne ale statului și legături cu serviciile speciale rusești. De investigarea acestora se ocupă o comisie parlamentară condusă de Igor Vremea. Maia Sandu și Andrei Năstase au respins în repetate rânduri acuzațiile.