Andrian Candu spune că a obosit să discute cu petroliștii, întrucât acesta e singurul său instrument legal. „Ei doresc să-și păstreze o afacere profitabilă, dar trebuie și oamenii să beneficieze de un preț real la produsele petroliere. Este cazul să modificăm legislația și să nu ne referim doar la restricții și la rentabilitate, dar să avem referință și la piețele internaționale”, declară Candu.      

„Am fost anunțat că pentru ziua de mâine unele companii vor face reduceri la prețul carburanților de la 1 până la 1,5 lei. Totuși evoluția prețului carburanților din 2014 este un exemplu pentru a interveni în legislație. În prezent se reglementează doar rata de rentabilitate, în companiile care au ca activitate vânzarea produselor petroliere și nu prețul carburanților, prețurile de pe piețele internaționale sau platts. S-a încercat să schimbăm situația prin diferite modificări în metodologie, dar se pare că nu ajută și ar trebuie să avem o abordare mult mai fundamentală. Astfel am rugat colegii de la Ministerul Economiei să pregătească amendamente la legea cu privire la produsele petroliere, să venim cu un proiect de lege ca controlul statului să fie mai mare, atunci când vorbim de decalaj care este uneori vădit de mare între prețurile de pe piața internațională și cele din Republica Moldova,” a declarat Ministrul Economiei.      

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!