Victor Panțâru, membru al Consiliului Uniunii Avocaților, a spus că a încercat să propună pe ordinea de zi a ședinței Consiliului din 16 noiembrie problema integrității lui Emanoil Ploșniță, însă nu a reușit. „Cu două zile înainte de ședința Consiliului, am făcut un demers în acest sens la Secretariatul Uniunii Avocaților, dar nu a fost admisă problema lui Ploșniță. Am încercat să propun problema respectivă pe ordinea de zi la ședința de astăzi a consiliului, la care au fost prezenți 10 din cei 13 membri ai Consiliului. Șapte dintre ei au votat pentru, dar Emanoil Ploșniță a declarat că acest număr nu reprezintă majoritatea”, a precizat apărătorul.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md, Emanoil Ploșniță a refuzat să facă declarații: „Adresați-vă la Procuratura Anticorupție”.

Emanoil Ploșniță a devenit președinte a Uniunii Avocaților în octombrie 2017.

În iunie 2018, acesta declara pentru Europa Liberă că nu există voință politică pentru reformarea justiției.

Vezi și: Președintele Uniunii Avocaților: Penitenciarul nr. 13 nu este altceva decât un loc pentru tortură

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!