Pe parcursul ultimelor zile Ambasadorul Dereck J. Hogan s-a întâlnit cu liderii partidelor politice majore din Moldova – Zinaida Greceanîi, Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Andrei Năstase, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (Platforma DA), Vlad Plahotniuc, Partidul Democrat din Moldova (PDM) și Maia Sandu, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).


Ambasadorul Hogan le-a spus fiecăruia că viitoarele alegeri parlamentare marchează un moment critic pentru relațiile bilaterale ale Statelor Unite cu Republica Moldova. Statele Unite nu încearcă să influențeze cine câștigă sau pierde în ziua alegerilor, a subliniat Ambasadorul, deoarece aceasta este o decizie care aparține exclusiv alegătorilor din Moldova. Dar Statele Unite sunt foarte interesate să vadă că campania și alegerile din Moldova corespund standardelor internaționale și fac parte dintr-un proces politic corect și transparent”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a misiunii diplomatice.Amintim că următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura pe data de 24 februarie 2019, în baza sistemului electoral mixt.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!