„Liderii și patronii partidelor pro-europene de dreapta își trimit emisarii în Italia pentru a diviza diaspora moldovenească și a utiliza concetățenii în interese eminamente politice”, se arată într-un comunicat al formațiunii. 

Partidul crede că principala țintă a protestului a fost concertul organizat la Torino.

„Încercând să pericliteze acțiunea, pe parcursul ultimelor săptămâni provocatorii au difuzat pe rețele de socializare amenințări și dezinformări. Folosindu-se de mijloace de informare în masă pe care le controlează, i-au persecutat pe cunoscuți artiști care evoluează pentru moldoveni pe scenele din orașe italiene. Dar să împiedice organizarea concertului mult-așteptat, așa și nu le-a reușit. Mai mult decât atât, provocatorii și-au scos practic măștile și au scos la iveală adevăratele scopuri ale demersului lor – manipularea diasporei în scopuri politice și electorale, atragerea voturilor în favoarea stăpânilor lor politici”, mai scrie formațiunea.

Amintim că zeci de cetățeni moldoveni din orașele italiene Torino, Padova și Mestre-Venezia au organizat trei proteste concomitent. Revolta oamenilor are loc pe fundalul concertelor pe care le organizează în diasporă Partidul Șor. Cu megafoane în centrul orașului, moldovenii din Torino au calificat aceste concerte drept o tentativă de corupere a alegătorilor din diasporă în prag de alegeri.