„Am anunțat aseară ca azi 19 noiembrie, ora 10.00 trebuia să fie judecata lui Gheorghe Petic aici, la judecătoria Ungheni. Ca ajungând dimineața să mă apeleze domnii avocați care îl apără pe acest om și să mă anunțe că dosarul lui G.Petic este transferat la judecătoria Orhei. Cauza și motivul acestei strămutări nu o cunosc nici avocații lui Petic. Instanțele, din câte vedem, nu iau în considerare nici o părere de-a avocaților. Motivele ar fi invocate de Procuratula Generală, iar deciziile se iau peste noapte”, a scris o susținătoare a lui Petic, Irina Arhire.

Liderul PPDA de la Ungheni, Gheorghe Petic, a fost reținut fiind bănuit de viol. Potrivit Inspectoratului General de Poliție (IGP), reţinerea lui Gheorghe Petic a avut loc vineri, 12 octombrie, după ce aproximativ la ora 14.50, la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu. Discuţia dintre femeie şi operatorul 112 a durat circa 2 minute, timp în care operatorul i-a pus femeii mai multe întrebări referitor la ce s-a întâmplat, cum şi când a  avut loc incidentul, numele persoanelor implicate etc

Petic se declară nevinovat și afirmă că dosarul penal a fost fabricat la comandă. În„ ultima perioadă, Gheorghe Petic a adus acuzații publice guvernării privind contrabanda cu țigări de la frontiera dintre România și Republica Moldova.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!