În cadrul ediției Adevărul LIVE, Novac a fost întrebat cum se face că unii participanți la miting nu cunoșteau de ce se află în piață. Moderatorul i-a oferit drept exemplu chiar un răspuns pe care l-a primit LIVE reporterul Agora la fața locului: „Am venit să-l susținem pe președintele Parlamentului, Igor Dodon”.

„Dacă facem un experiment chiar mâine, mergem la Piața Centrală sau mall, o să vedeți că din zece persoane cred că doar una va stăpâni arta oratorică, sau ceva de genul. Îmi amintesc de mine prima dată când am mers la o emisiune – m-am pierdut cu totul. Cetățenii nu în fiecare zi... Eu nu am probleme cu camera, dar sunt alții care au această problemă, foarte mare. E un blocaj psihologic, cetățeanul uită cum îl cheamă. El numai își imaginează că mâine va fi pe ecranele televizoarelor și se blochează. „Off records” (n.r. – off the record, neoficial) el poate să-ți spună multe. Nu fiecare e pregătit a vorbi în fața camerelor de luat vederi”, a răspuns Novac.

Deputatul crede că, în plus la asta, unele posturi TV „au rea intenție”.

„Ei pot să intervieveze o sută de oameni și o să găsească doi-trei care s-au pierdut în fața camerei și anume pe ei o să-i arate. Așa experimente dacă faci prin surprindere, și pe un jurnalist în pui în situație. Cu regret, o bună parte din presa noastră e departe de imparțialitate și obiectivitate, au alt scop”, a conchis deputatul.

Amintim că Agora a realizat de la miting atât o intervenție LIVE, în cadrul căreia oamenii au fost întrebați de ce au venit la marș, cât și un reportaj video montat dintr-un șir de răspunsuri ale participanților. În ambele cazuri, reportera a primit răspunsuri cum ar fi „Eu nu sunt aici”, „Merg în rând cu lumea” sau „Mi-au dat acest flag (n.r. - drapel) și nu știu ce să fac cu el”. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!