Ion Sturza a venit cu mesajul său critic pornind de la invalidarea alegerilor locale din Chișinău, din vara anului curent. Mai mult, omul de afaceri a dat de înțeles că locuitorii Capitalei ar putea avea parte de o răsturnare de teatru la acest capitol.

„Invalidarea va fi invalidată. Această decizie nu a fost luată nici măcar de conducerea Partidului Democrat, dar de conducerea de vârf a PDM, pentru a arăta un moft al cuiva”, a declarat Sturza.

Pe lângă libertatea alegerilor, fostul premier a mai menționat că recuperarea miliardului și asigurarea unei Justiții independente sunt marele restanțe ale țării noastre.  

„Faptul că Banca Națională a luat sub control sectorul bancar este doar o iluzie. BNM este direct responsabilă de recuperarea miliardului și de a face cunoscute opiniei publice rezultatele investigației Kroll. Care e diferența că până la fraudă 60% din sistemul bancar era sub controlul forțelor obscure din Federația Rusă, iar astăzi aceleași 60% se află sub controlul unor forte obscure din Republica Moldova? Lupta cu corupția – no comment! Sisitemul judiciar – dezastru! Eu nu cred că cineva se simte în siguranță când vine vorba de Justiția din Republica Moldova, dacă nu are pile politice sau foarte, foarte mulți bani”, a declarat Ion Sturza.

Fostul premier nu a fost optimist nici în privința următorului scrutin electoral.  

„Că alegerile vor fi libere și corecte? Greșit, dlor ambasadori. Ele deja sunt fraudate. Presupun că va urma o reconfigurare a voinței cetățenilor prin corupere, traseism politic. Dacă nu se va reuși, se va purcede la o invalidare a rezultatelor alegerilor parlamentare. Evident că toate astea pot fi doar o presupunere a mea. Rămâne doar o speranță – societatea civilă, cetățenii acestei țări care vor da un mesaj foarte clar că nu vor să fie manipulați. Totul în Republica Moldova este atipic așa că ne putem pregăti de oprice scenariu”, a conchis omul de afaceri.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!