„Ieri am semnat dispoziția. Începând de astăzi, este director interimar până la desfășurarea concursului, care urmează a fi organizat de către Ministerul Sănătății. Eu am făcut un demers prin care am informat ministerul că instituția nu are director”, a spus primarul interimar.

Cât ține de decizia de a-l numi în această funcție pe Iurie Crasiuc, Ruslan Codreanu a spus că acesta „este o persoană din afară”, care poate soluționa conflictul intern din cadrul spitalului. „Există două tabere în cadrul instituției. Continui să primesc mesaje că situația nu se aplanează. De asta și era nevoie de o persoană din afară, ca angajații să aibă ca prim scop prestarea serviciilor medicale și nu rezolvarea conflictelor interne”, a declarat acesta.

Anterior, Iurie Crasiuc a ocupat funcția de director interimar al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. A fost eliberat însă din funcție în decembrie 2015.

Fostul director al Spitalului Municipal Nr. 1, Iurie Dondiuc, și-a dat demisia la începutul lunii noiembrie curent. Asta după ce Primăria și Ministerul Sănătății au dispus crearea unor comisii de anchetă în baza unei plângeri semnată de mai mulți medici. Mai exact, aceștia s-au plâns că sunt intimidați și hărțuiți de administrația instituției.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!