UPDATE 17:05. După ce sursa citată a publicat știrea, deputata Elena Bodnarenco a venit cu o reacție pe pagina sa personală. Potrivit deputatei, declarațiile sale au fost scoase din context. „Am spus că nu am vorbit cu omul, dar au scris că am vorbit. Nu am pronunțat numele omului care nu se află în țară (n.r. - Petrenco), dar jurnaliștii în includ în citat direct”.

Bodnarenco a mai declarat pentru Agora că „informația a fost contorsionată”. „În pofida faptului că zvonurile despre întoarcerea în PCRM a lui Tkaciuk și Muntean apar cu regularitate, la moment nu au fost înregistrate cereri de revenire în partid din partea acestor tovarăși. Petrenco este președintele altui partid și se află peste hotarele țării”, a precizat Bodnarenco.

------------------------------------------------

Știrea inițială:

Deputata a precizat că deocamdată cei trei ex-parlamentari nu au depus cereri de aderare la partid, dar au existat discuții în acest sens. „Nu am discutat personal cu dumnealor, au discutat membrii comitetului raional de partid Ciocana și într-adevăr există o asemenea doleanță. Din câte cunosc, ei nu au scris cereri încă, dar intenția de intra în partid există”, a menționat Elena Bodnarenco pentru sursa citată.

Parlamentara a dat de înțeles că liderul PCRM, Vladimir Voronin, nu are nimic împotriva întoarcerii foștilor colegi de partid, și a precizat că asemenea decizii se iau de către organizațiile primare de partid.

Conform statutului formațiunii, orice fost membru de partid se poate întoarce după expirarea a trei ani din momentul plecării din partid.

Amintim că în 2014, Mark Tkaciuk, Grigore Petrenco și Iurie Muntean fuseseră excluși din Comitetul Executiv al PCRM, iar apoi și din partid după o ceartă cu liderul partidului, Vladimir Voronin. Cei trei comuniști căzuți în dizgrație au fost acuzați de atunci că ar face parte dintr-o organizație de stânga radicală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!