Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, în cadrul ședinței comune a celor două Executive vor fi trecute în revistă proiectele comune și vor fi stabilite prioritățile de cooperare pentru viitor. Totodată, vor fi semnate mai multe acorduri bilaterale în diverse domenii. La finalul ședinței, premierii Pavel Filip și Viorica Dăncilă vor susține declarații de presă.

În timpul vizitei la București, prim-ministrul Pavel Filip se va mai întâlni cu președintele României, Klaus Iohannis, cu președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, și cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Precizăm că în urma remanierilor anunțate de Viorica Dăncilă, șapte noi miniștri vor intra în guvernul statului vecin, iar un al optulea își schimbă portofoliul: Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, rcent au fost numiți miniștri noi și la Educație și Cercetare, iar ministrul pentru afaceri europene, Victor Negrescu, și-a dat demisia. Astfel, în România au fost schimbați 11 dintre cei 26 de membri ai Executivului, adică aproape jumătate dintre miniștri cu care Dăncilă a pornit la drum.