Un star bollywoodian a devenit artistul preferat al fermierilor. Acestea le-a plătit datoriile bancare

Un star bollywoodian a devenit artistul preferat al fermierilor. Acestea le-a plătit datoriile bancare

Starul bollywoodian Amitabh Bachchan a devenit artistul preferat al fermierilor indieni după ce a anunţat că a achitat împrumuturi bancare ale acestora în valoare totală de 40 de milioane de rupii (560.000 de dolari), într-o perioadă în care crizele din agricultură îi aruncă pe numeroşi muncitori din zonele rurale într-o sărăcie extremă, informează Reuters.

Fermierii indieni au fost profund afectaţi de scăderea preţurilor produselor alimentare, îngheţarea salariilor, preţurile carburanţilor ce au atins niveluri record şi costurile ridicate ale substanţelor cu rol de fertilizare. Din aceste motive, ei au organizat în 2018 numeroase marşuri în întreaga ţară pentru a cere preţuri mai bune pentru produsele lor şi anularea împrumuturilor lor bancare, scrie Agerpres.Fermierii şi ceilalţi angajaţi din agricultură alcătuiesc aproximativ jumătate din populaţia totală a Indiei, o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori.

„Aceasta este o problemă foarte mare, care a făcut ca mulţi fermieri din întreaga ţară să ajungă strâmtoraţi”, a declarat Rakesh Tikait, purtător de cuvânt al Bhartiya Kisan Union (Sindicatul fermierilor indieni). „Politicile guvernului sunt defectuoase şi au nevoie de o revizuire. Luptăm pentru această schimbare şi suntem recunoscători pentru orice fel de ajutor pe care îl primim”, a adăugat el.Rakesh Tikait mai spune că gestul starului bollywoodian, deşi pare unul simbolic, reprezintă foarte mult pentru fermierii care încearcă să supravieţuiască.Peste 12.600 de fermieri şi muncitori din agricultură s-au sinucis în India în anul 2015, reprezentând aproximativ 10% din totalul sinuciderilor din această ţară, unde 60% din sinucideri sunt cauzate de faliment şi datorii, potrivit statisticilor oficiale.Amitabh Bachchan, unul dintre cei mai apreciaţi actori din cinematografia indiană, a dezvăluit pe blogul său în această săptămână că a ajutat 1.398 de fermieri din Uttar Pradesh, un stat din nordul Indiei, şi a spus că procedând astfel a fost animat de „un sentiment de împlinire”.„Recunoştinţa se sprijină pe dorinţa de a elimina unele dintre poverile care continuă să îi apese pe fermieri... şi pacea interioară pe care o generează atunci când dorinţa îţi este împlinită”, a adăugat starul indian în acel mesaj online.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal