Potrivit unui comunicat emis „Red Union Fenosa”, tragedia s-a produs pe data de 31 octombrie curent, însă abia acum au fost finalizate investigațiile pe acest caz.

Minorul s-a apropiat prea mult de echipamentele aflate sub tensiune. „Fiind agățat cu un picior de un element constructiv al postului de transformare, minorul  accidentat a rămas un timp atârnat cu capul în jos la o înălțime de circa 4 metri, riscând și alte plăgi în eventualitatea unei căderi iminente”, se arată în comunicat.

Băiatul a avut noroc de un bărbat, care a venit la fața locului după ce a auzit strigătele copiilor. Trecătorul l-a prins pe minor în brațe și l-a pus la pământ. Ulterior, copilul a fost transportat la spital, fiind internat în stare de șoc.

„Cauzele principale care au condus la producerea acestui accident sunt nerespectarea de către minor, în pofida semnelor de avertizare, a distanței de securitate până la echipamentele electrice aflate sub tensiune și neconștientizarea pericolului de electrocutare”, notează „Red Union Fenosa”.

Responsabilii avertizează oamenii să respecte normele de securitate și să-și supravegheze copiii, dar și să-i informeze despre riscurile de electrocutare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!