Deputatul Vladimir Țurcan a propus includerea în ordinea de zi a ședinței de astăzi un proiet de lege în acest sens.

Avem plângeri din partea cetățenilor, mai ales a bătrânilor sau a minorităților naționale. Instrucțiunile la medicamente nu sunt întocmite și în limba rusă, ca limbă de comunicare interetnică, ce provoacă mai multe probleme pentru cetățenii respectivi și prezintă pericol pentru sănătatea și viața lor. Proiectul propune ca să fie expus ca aceste instrucțiuni să fie întocmite în limba de stat și limba de comunicare interetnică”, a declarat Țurcan.

Am văzut la știri, domnule Țurcan, că ieri ați fost în sala Dumei de stat”, a intervenit Mihai Ghimpu.

Liberalul a fost oprit imediat de președintele Parlamentului.

Închideți microfonul. Potrivit procedurii, se menționează care sunt argumentele fracțiunii”, a fost atenționat liderul PL.

Fracțiunea Partidului Liberal nu susține inițiativa, întrucât limba oficială este româna și e timpul ca toți cei care locuiesc pe acest pământ sa cunoască limba oficială a acestui stat. Datorită acestor socialiști, cetățenii nu învață limba”, a adăugat Ghimpu.

Proiectul a mai fost înaintat de doamna deputat Hrenova. Nu cred că la farmacie merg cetățenii și citesc prospectul. Medicamentele ți le recomandă medicul. A insista pe această problemă e chiar o prostie, domnule Țurcan”, a declarat liberal-democrata Maria Ciobanu.

În schimb, comuniștii s-au arătat pentru inițiativă.

În cadrul Comisiei parlamentare pentru Drepturile Omului deja de mai multe ori au fost desfășurate audieri parlamentare pe respectarea drepturilor omului, inclusiv a minorităților naționale. Acolo mai multe instituții, inclusiv internaționale, au spus inclusiv și această recomandare. Fracțiunea noastră susține inițiativa”, a afirmat președinta fracțiunii PCRM, Ina Șupac.

Propunerea socialiștilor nu a fost susținută de majoritatea parlamentarilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!