VIDEO. Emoții și povești de viață, redate prin fotografii. Unde poți admira realitatea reflectată prin ochiul aparatului de fotografiat

VIDEO. Emoții și povești de viață, redate prin fotografii. Unde poți admira realitatea reflectată prin ochiul aparatului de fotografiat

Expoziția World Press Photo 2018, cea mai importantă competiție fotografică la nivel mondial, a revenit la Chișinău pentru al doilea an consecutiv. Concursul anual de fotografie premiază fotografi din întreaga lume pentru cele mai bune imagini care au contribuit la dezvoltarea jurnalismului vizual în ultimul an. În competiție participă fotografi profesioniști, fotoreporteri și fotografi documentariști.

Aflată în acest an la cea de-a 61-a ediție, competiția a reunit în jur de 5 000 de fotografi din 125 de țări care au expediat peste 73 000 de imagini. Juriul a premiat 45 de fotografi din 25 de țări. Expoziția anuală internațională World Press Photo este itinerantă în întreaga lume. Aceasta este montată în aproape 100 de spații din peste 45 de țări și este vizitată de circa 4,5 milioane de persoane la fiecare ediție. Prima ediție a World Press Photo a avut loc în anul 1955, când un grup de fotografi olandezi a organizat un concurs pentru a-și expune lucrările în fața unei audiențe internaționale pe parcursul anilor, aceasta a devenit una dintre cele mai prestigioase competiții de fotografie și jurnalism vizual din lume.

„Suntem la a doua ediție a acestei expoziții internaționale prestigioase care, prin intermediul imaginilor, vine în sprijinul libertății de exprimare și ne prezintă realitatea din diferite colțuri ale lumii. Și în acest an, imaginile surprinse de fotografii profesioniști care au participat în concurs dezvăluie realități neobișnuite, unele șocante, care merită să ajungă la cât mai multă lume”, susține Nadine Gogu, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent.

Toți cei care sunt interesați să afle poveștile de viață care se ascund în spatele a 137 de fotografii, sunt așteptați la Muzeul Național de Istorie, începând cu data de 22 noiembrie 2018 între orele 10:00 și17:00. Vineri fiind zi liberă. Biletele pot fi achiziționate în incinta muzeului. Preț bilet: 10 lei/adulți; 5 lei/studenți.

Reacții la acest articol
Spațiu rezervat vizitatorilor Agora.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.