Maia Sandu spune că este urmărită de poliția de la Ungheni. MAI: Dacă o deranjează prezența lor, nu înseamnă că o urmăresc

Maia Sandu spune că este urmărită de poliția de la Ungheni. MAI: Dacă o deranjează prezența lor, nu înseamnă că o urmăresc

Opozanta Maia Sandu a publicat astăzi câteva fotografii cu doi bărbați care ar urmări-o peste tot în localitatea Ungheni. Lidera PAS a scris că aceștia au refuzat să îi răspundă de ce o urmăresc. Ministerul Afacerilor Interne a reacționat confirmând că bărbații din imagini muncesc la Inspectoratul de Poliție Ungheni, însă nu înseamnă că ar fi urmărit-o pe politiciană. 

„Poliția criminală de la Ungheni ne urmărește peste tot - au nesimțirea de a se opri inclusiv la poarta oamenilor la care mergem noi, așteptându-ne în mod ostentativ și urmărindu-ne mai departe. I-am întrebat direct de ce ne urmăresc și nu am primit niciun răspuns. Îi cer public ministrului de interne să dispună încetarea imediată a acestei urmăriri ilegale și demisia pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziției. Calificați asta ca și plângere penală depusă împotriva acțiunilor ilegale ale acestor polițiști”, a scris Sandu pe Facebook, postând și o serie de fotografii.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaia.sandu%2Fposts%2F889621951246425&width=500

Publicitate

Consiliera Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Alina Zbancă, a confirmat că cei doi bărbați din fotografiile publicate de Maia Sandu sunt polițiști, însă nu înseamnă că aceștia ar urmări-o.

„Angajații poliției sunt la datorie peste tot în țară, indiferent dacă Maia Sandu sau alți actori politici au activități în localități, indiferent dacă le place sau nu de polițiștii noștri. Dacă îi deranjează prezența polițiștilor asta nu înseamnă că poliția îi urmărește. Sunt misiuni cu mult mai importante care țin nemijlocit de securitatea cetățenilor, descoperirea infracțiunilor de exemplu, activități de prevenire, investigare și altele. Aceste persoane sunt angajate la Inspectoratul Ungheni, sunt lucrători operativi (asta înseammnă că haina și mașina cu care se deplasează sunt civile)”, menționează consilierea Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit MAI, acțiunile Maiei Sandu se încadrează în categoria provocărilor.

„Atâta timp cât Maia Sandu a fost cea care s-a apropiat de acest automobil, a adresat întrebări și a făcut poze (pe care ulterior le-a postat, fără acordul lor și aici putem face trimitere la legea cu privire la datele cu caracter personal) avem toate motivele să numim aceste acțiuni provocări și încercări de a implica imaginea poliției și a ministrului în jocuri politice”, a mai adăugat consiliera.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal