Leancă crede că „orice partid care vrea să facă ceva pentru cetățenii pentru care a mers în politică va trebui să facă o coaliție”.

„Cunoașteți vreo altă modalitate de a guverna într-o țară atât de fragmentată? Noi încă luptăm cu efectele unei guvernări de lungă durată, eu nu cunosc altă soluție. Eu cu Maia Sandu și Andrei Năstase nici la o masă nu m-aș așeza. M-au discreditat că am dosare... Cum să discut cu acest om (n.r. - Andrei Năstase) care și-a bătut joc de mine? M-a lovit puternic în imagine prin televiziunea sa. Acum să vedem după alegeri. Cred că ar trebui să fac abstracție de antipatiile mele personale și să mă așez cu el să vedem dacă avem obiective comune, soluții. Poate trebuie să discutăm cine și ce vrea să facă. Eu nu am de gând să fac familie cu Maia Sandu. Mă interesează, și de asta sunt în politică, ca cetățenii să se simtă mândri că sunt aici”, a declarat Leancă.

El consideră că blocul ACUM „nu are cum să ajungă” în Parlament de sine stătător. „Niciun sondaj nu arată asta. Să vină Năstase să facă coaliție cu Dodon nu m-aș mira. Nu cred că unul sau altul sunt oameni de convingere. Sunt oportuniști pe care îi interesează puterea. (...) Eu cu Maia nu am o problemă. Eu cu ea fără nicio problemă m-aș așeza să caut soluții la problemă. Năstase e complet diferit, e un demagog”, a subliniat Leancă.

Amintim că PAS și PPDA au declarat categoric că nu se vor așeza la masa de negocieri cu Iurie Leancă. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!