„Comisia asta, despre „Open Dialog”, e despre tot și nimic. Când un cetățean încalcă legea, sunt organe de drept. Maia Sandu nu e ministru, deputat, premier, este cetățean și președinte de partid. Parlamentul nu trebuie să cerceteze acțiunile unui simplu cetățean. Hai să-l chemăm pe badea Vasile care a furat o curcă și să facem comisie parlamentară. Sunt frapat unde am ajuns. Cum poți aborda acest subiect, să interoghezi cetățenii, când Parlamentul trebuie să adopte legi și să controleze cum aplică legile instituțiile statului. Această comisie e ilegală și e cu iz politic înainte de alegeri. Mâine, poimâine îl vom aduce pe vreun șoricel să-l întrebăm de ce e beat la volan. Pentru ce mai avem organe de drept? Pentru ce plătim noi impozite? Orice are loc în Parlament e politic”, a declarat Mihai Ghimpu.

Potrivit comisiei de anchetă în cazul „Open Dialog”, fundația Ludmilei Kozlowska este un instrument al Federației Ruse, fiind finanțată din bani murdari, iar PAS și PPDA ar fi beneficiat de finanțare fără să admită acest lucru. De asemenea, democratul Igor Vremea, care a fost președintele comisiei respective, a mai menționat că fundația s-a ocupat de lobarea suspendării de către UE a macrofinanțării și de influențarea eurodeputaților de luare a au unei poziții și mai dure față de Moldova, în cadrul ultimei rezoluții adoptate în Parlamentul European.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a declarat însă pentru AGORA că „deciziile instituțiilor europene sunt bazate pe fapte, pe informație reală”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!