„Am luat cuvintele președintelui Parlamentului, Andrian Candu, drept o glumă (care probabil s-a vrut măgulitoare). Prin actul depunerii mandatului, mi-am exprimat dorința reluării vieții personale și continuării carierei profesionale independente de sfera publică sau politică din Republica Moldova”, a declarat pentru AGORA guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea.

Amintim că marți, 20 noiembrie, Sergiu Cioclea și-a anunțat demisia din funcția de guvernator al BNM. Potrivit lui, motivele sunt atât de ordin profesional, cât și de ordin personal.

Astăzi în plenul Legislativului speakerul Andrian Candu a declarat mai în glumă, mai în serios că „noi îl pregătim (n. r. - pe Sergiu Cioclea) pentru o altă funcție și altă poziție. În țară sau în afară”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!