O elevă de 13 ani din SUA, autoare a unui eseu anti-arme ales cu premiu, ucisă de un glonț în dormitorul casei sale

O elevă de 13 ani din SUA, autoare a unui eseu anti-arme ales cu premiu, ucisă de un glonț în dormitorul casei sale

Sandra Parks, care acum doi ani a scris un eseu numit „Adevărul nostru” despre pericolul armelor, clasându-se pe locul trei într-un concurs şcolar din Milwaukee, a fost împuşcată mortal în timp ce se afla în dormitorul său, scrie News.ro

Fata în vârstă de 13 ani a fost lovită de un glonţ care a trecut de geamul dormitorului ei. Ea a decedat la scurt timp după aceasta.

Mama sa, Bernice Parks, a declarat pentru poliţie că se culcase mai devreme în acea seară iar copiii ei se uitau la televizor. Ulterior, ea s-a trezit după ce a auzit împuşcături în jurul orei locale 20:00 şi şi-a găsit fiica sângerând.

Publicitate

„Ea mi-a spus „Mama, am fost împuşcată, cheamă poliţia”, a declarat Parks pentru televiziunea WITI.

„M-am uitat la ea. Nu a plâns. Nu a ţipat. Era atât de liniştită... Nu a meritat să părăsească această lume aşa”, a adăugat ea.

Primarul din Milwaukee, Tom Barret, a descris situaţia ca fiind „o nebunie”, declarând: „În mod tragic, ea a murit din cauza cuiva care a decis că o să tragă spre casa ei. O fată de 13 ani, în săptămâna Zilei Recunoştinţei, a murit în propriul dormitor”.

Milwuakee Journal Sentinel a informat că un suspect, Isaac D. Barnes a fost pus sub acuzare pentru crimă iar un alt bărbat este pus sub acuzare pentru că a ajutat la păzirea a două puşti.

Fosta prietenă a lui Barnes ar fi informat poliţia despre posibila implicare a lui la faţa locului. Ea a declarat că el ar fi venit la maşina ei pe o stradă din apropiere cu o puşcă şi purtând o mască.

Ea adăugat că el a insultat-o şi i-a spus că este norocoasă că sunt în maşină copiii ei pentru că altfel ar fi ucis-o.

Poliţia l-a găsit pe Barnes într-o casă din apropiere, ascunzându-se într-un şifonier.

Rata criminalităţii din Milwaukee a scăzut din 2015, dar oraşul rămâne unul dintre cele mai violente din SUA, conform datelor FBI.

Sandra era elevă la şcoala Keefe Avenue iar eseul ei, denumit „Adevărul nostru” s-a clasat pe locul trei la concursul anual Martin Luther King Jr, organizat de şcolile publice din Milwaukee.

Ea a vorbit la Wisconsin Public Radio în ianuarie 2017, afirmând că doreşte să oprească „toată violenţa şi toată negativitatea”.

„Tot ce auzi este că cineva a murit şi cineva a fost împuşcat. Oamenii nu se gândesc acea persoană este tatăl, fiul sau nepoata cuiva”, a afirmat ea.

„Copilul meu nu este violent. Copilului meu nu îi plăcea violenţa. Ea a adus fericire tuturor persoanelor pe care le-a cunoscut”, a afirmat mama sa.

Conform informaţiilor Inspectoratului şcolar din Milwaukee, Sandra este al şaptelea copil de la o şcoală publică ucis în 2018.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal