Vodafone România a anunțat că susține inițiativa de a oferi cetățenilor din România și din Republica Moldova oportunitatea „de a comunica fără griji pe 1 Decembrie 2018”. Pe parcursul întregii zile, compania va oferi tuturor clienților Vodafone România servicii de comunicații gratuite, de roaming și internațional, între cele două țări.

Oficialii altui operator de servicii de telecomunicații din România, RCS&RDS,  nu au precizat până acum dacă vor furniza sau nu comunicații gratuite cu Republica Moldova de 1 decembrie.

Amintim că pe parcursul zilei de 1 decembrie curent, în contextul marcării Centenarului Marii Uniri, cetățenii Republicii Moldova și ai României vor putea vorbi la telefon fără a achita tarifele de roaming. O declarație comună, în acest sens, a fost semnată ieri după ședința Guvernelor celor două state. „Este un prim pas simbolic. Ne dorim un spațiu comun de comunicare. Ne dorim ca cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming”, a menționat premierul Pavel Filip.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!