Din imaginile video postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Național de Patrulare se vede că între Grecu și agenții de patrulare s-a iscat o ceartă. Jurnalistul s-a arătat deranjat că a fost oprit, a folosit limbaj licențios și le-a spus polițiștilor că va „chema paza de la Parlament”, ulterior arătându-le legitimația de consilier. 

„În timpul documentării pentru nerespectarea RCR, șoferul manifesta un comportament neadecvat, jignind premeditat onoarea și demnitatea angajatului Poliției. Pentru încălcarea comisă în traficul rutier și cuvintele necenzurate aduse în adresa ofițerilor de patrulare, necuplarea centurii de siguranță, neîndeplinirea cerințelor agentului de patrulare și ultragierea lui, șoferul a fost documentat și i-a fost aplicată o amendă”, se arată într-un comunicat al INP. 

De cealaltă parte, Alexandru Grecu susține că nu putea opri în locul unde a fost somat de polițiști.

„Am fost oprit de poliție fără niciun motiv. Eram pe sensul giratoriu când mi-au făcut semn să mă opresc. Eu am parcat în partea dreapta a drumului după ce am trecut de sensul giratoriu. Lor nu le-a plăcut că eu m-am oprit așa departe. M-au provocat. Da, eu am vorbit urât. Ei au invocat motivul că eu nu avem centura cuplată, dar cum puteau ei să vadă? Era noaptea. Apoi, ei au spus că eu nu m-am oprit la solicitarea polițistului. Dar cum puteam eu să mă opresc? Acolo erau mașini. Eu nu puteam să frânez brusc”, a declarat pentru AGORA consilierul deputatului Lilian Carp.

Întrebat ce va face mai departe, Alexandru Grecu a spus că va pleca din funcția de consilier al deputatului Carp:  „Normal că am vorbit cu Lilian. Luni îmi voi prezenta demisia”. 

Cât ține de procesul verbal, Grecu a spus că îl va contesta în instanță, pentru că nu este de acord cu acțiunile inspectorilor. 

De menționat că, după ce incidentul a devenit cunoscut opiniei publice, deputatul Lilian Carp a postat un mesaj pe Facebook în care afirmă că „funcția (de consilier n.r.) nu oferă privilegii nimănui, iar legitmiația este doar pentru accesul în instituție”.

Vedeți mai jos secvența video publicată de Inspectoratul Național de Patrulare.

ATENȚIE: Video-ul conține limbaj necenzurat 


Alexandru Grecu este un jurnalist sportiv care a lucrat la mai multe posturi de televiziune, cum ar fi Moldova1, Publika TV și TV8. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!