„Este un agent economic autohton, producător de brad artificial. Agentul se numește Eco Casa. El s-a oferit să ne facă cadou bradul respectiv. Noi am zis că anul trecut bradul a avut 16 metri. Anul acesta îl vom face de 20 de metri. 17 metri sunt făcuți donație, ei vor rămâne în proprietatea municipiului”, a precizat edilul interimar în ședința Primăriei.

Conform datelor oficiale, întreprinderea Spații Verzi va primi în jur de 200.000 de lei pentru decorarea urbei, iar 170.000 de lei vor fi alocați companiei Lumteh pentru amenajarea iluminatului public de sărbători. 

Totodată, primarul interimar a anunțat schimbări în modul de organizare a sărbătorilor din Piața Marii Adunări Naționale:

 „Am cerut de la responsabili să vină cu un alt concept. Nu vreau scene, nu vreau copii care să înghețe pe scenă pentru maturi, vreau să fie o sărbătoare a copiilor. Am propus să nu instalăm scena la început de decembrie, dar să ne adunăm în jurul bradului, să vedem ce surprize a pregătit pentru copii Moș Crăciun, fără cântece și fără dansuri pe scenă”, a spus Codreanu.

Potrivit Primăriei, conceptul de organizare a sărbătorilor va fi centrat pe micile „oaze de sărbători” în fiecare sector al Capitalei, în loc de festivitățile fastuoase care erau organizate anii trecuți în centrul municipiului. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!