Covorul imens pictat pe peretele unei clădiri de pe strada 31 august 1989 din Centrul Capitalei a fost acoperit în weekend cu bannerul campaniei guvernamentale „Acasă de Crăciun”. Pentru a afla raționamentul organizatorilor, AGORA a apelat la Guvern, iar cei de la Executiv au contactat întreprinderea Moldova Concert, responsabilă de spațiu și organizare. Iată ce răspuns am primit:

„Bannerele și decorațiunile care sunt și care vor fi instalate fac parte din conceptul vizual al evenimentului. În același timp, bannerul a fost instalat cu acceptul prealabil al companiilor care au susținut realizarea picturii murale și va rămâne instalat pe durata Târgului de Crăciun. Ulterior, acesta va fi demontat”, relevă răspunsul Moldova Concert.

Organizatorii susțin că atât pictura murală, cât și bannerul, „au fost realizate pe peretele unei clădiri aflate în proprietatea statului”. „Realizarea și instalarea bannerului s-au făcut din bugetul Târgului de Crăciun, care constituie 8 milioane de lei”, se mai arată în răspunsul scris primit.

AGORA a contactat și compania care a sprijinit financiar realizarea picturii murale. Potrivit reprezentanților acesteia, Guvernul a primit acceptul tuturor părților implicate în proiectul „Un pic de LOVE” pentru a afișa bannerul. Autorul picturii a refuzat să ofere un comentariu reporterului AGORA.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!