Zboruri anulate și rețineri de câteva ore. Ceața a dat peste cap programul curselor de pe aeroportul din Chișinău

Zboruri anulate și rețineri de câteva ore. Ceața a dat peste cap programul curselor de pe aeroportul din Chișinău

Mai multe zboruri au decolat cu mari întârzieri de pe Aeroportul Internațional Chișinău în cursul zilei de astăzi. Mai mult, cursele spre Istanbul și București din această dimineață au fost anulate din cauza vremii. Ceața a dat peste cap și orarul aterizărilor. Astfel, au avut loc rețineri la mai multe zboruri și a fost anulată cursa București-Chișinău din această dimineață. Aceeași soartă a urmat-o și zborul Istanbul-Chișinău din această seară. 

UPDATE 19:34 Potrivit purtătorul de cuvânt al companiei Air Moldova, Mihaela Josan, ceața provoacă cele mai mari probleme la aterizare.

Situația la decolări

Publicitate

Cel mai mare disconfort l-au simțit pasagerii curselor care urmau să zboară în această dimineață spre Istanbul și București. După ce zborurile au fost amânăte, acestea au fost, în cele din urmă, anulate.

Alte cinci zboruri (St. Petersburg, Paris, Moscova-Domodedovo, București și Moscova-Vnukovo) au suferit rețineri îndelungate. Seara, o altă cursă spre Istanbul a fost anulată în timp ce cursa spre Moscova (Domodedovo), care urma să decoleze la 20:10, se reține.

...

Situația la aterizări

Și la aterizări cursele dinspre Istanbul și București au avut cel mai mult de suferit. Prima a fost deviată spre un alt aeroport, în timp ce a doua a fost anulată. Totodată, cursa de la Minsk a decolat cu opt ore mai târziu decât era programat, iar o altă cursă de la București a ajuns la Chișinu cu o întârziere de aproape cinci ore. Reținer de câteva ore au sufeirt și zborurile din Moscova-Domodedovo, Mosocva-Vnukovo și Verona.

Zborurile de la Sankt Petersburg, Moscova-Domodedovo, Paris și Moscova-Vnukovo sunt, actualmente, în întârziere de câteva ore.

...

Precizăm că, începând de la primele ore ale dimineții, o ceață densă a cuprins regiunea municipiului Chișinău.

Citește și: Întârzieri din cauza ceții pe Aeroportul Internațional Chișinău. Sunt vizate zborurile dinspre București, Minsk și Istanbul

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cod galben de ninsori și polei. În acest context, salvatorii avertizează populația, îndeosebi șoferii, privind condițiile meteo nefavorabile prognozate pentru această seară și noaptea care vine.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal