Potrivit sursei citate, starea de război este valabilă pentru mai multe regiuni, din Est - de la hotarul cu Federația Rusă și până spre Vest - până la hotarul cu Republica Moldova, pe segmentul regiunii separatiste transnistrene. Este vorba de regiunile Vinnița, Luhansk, Mîkolaiiv, Odesa, Sumî, Harkov, Cernighiv, Herson și zona apelor interioare Azov-Kerci.

Decizia Radei Supreme de la Kiev vine după ce Petro Poroșenko a solicitat examinarea unei cereri prezidențiale de decretare a legii marţiale.

Vezi și: Reacția Ministerului de Externe și președintelui Parlamentului privind conflictul ruso-ucrainean de la strâmtoarea Kerci

Ieri, 25 noiembrie, militarii ruși din strâmtoarea Kerci au deschis focul asupra navelor ucrainene și au capturat trei ambarcațiuni. Șase soldați ucraineni au fost răniți, doi dintre ei sunt în stare gravă.

Ucraina a făcut apel la comunitatea internațională și a cerut convocarea unei ședințe extraordinară a Consiliului de Securitate al ONU. Întrunirea a și fost convocată în această seară.

Noaptea trecută, dar și astăzi, zeci de persoane au protestat în fața ambasadei Federației Ruse din Kiev.

De cealaltă parte, Rusia spune că a acționat legal și acuză militarii ucraineni de provocări și încalcarea regimului juridic a frontierei.