Sunt adeptul unei majorități politice pe dreapta care se poate contrapune invaziei violente din partea binomului Plahotniuc-Dodon. Azi la masa de dialog sunt PAS și PPDA, care și-au formalizat relația sub forma de bloc electoral, și alte două partide, PL și PLDM, cu care sunt în discuții”, a declarat Munteanu în cadrul emisiunii „Adevărul Live”.

Potrivit liberalului, discuțiile dintre cele patru partide sunt „complicate”, dar este important ca formațiunile să aducă în fața electoratului o singură alternativă de dreapta capabilă de a da speranță.

Pur tehnic, pe discuțiile din cadrul acestor trei runde de dialog, PAS și PPDA insistă ca să se înceapă construcția de la o foaie curată, având în vedere că ele n-au un istoric parlamentar bogat, precum PLDM și PL”, a mai spus fostul ministru al Mediului, adăugând că PAS și PPDA insistă că toți cei desemnați pe circumscripții să fie de la aceste patru partide sau personalități din societatea civilă.

"

"

Amintim că Partidul Liberal a chemat PAS, Platforma DA și PLDM la negocieri, în scopul de a coordona și de a înainta un candidat comun pe fiecare circumscripție.

Anterior, Maia Sandu a declarat că în echipă sunt bineveniți toți cei care vor lucra în interesul cetățeanului, însă blocul electoral va fi semnat doar de către PAS și Platforma DA. Ulterior, Andrei Năstase, a spus că este împotriva acestor negocieri. Mai mult, liderul PPDA l-a calificat drept „trădător” pe președintele PL, Mihai Ghimpu.

La rândul său, Ghimpu se arătase deranjat de faptul că reprezentanții PAS și PPDA vor ca liberalii să treacă printr-un filtru de integritate stabilit de cele două partide. Potrivit lui, liberalii au demonstrat în timp că sunt consecvenți în apărarea intereselor cetățenilor și a valorilor naționale. La câteva zile după aceste afirmații, liderul PL a afirmat că i-a fost „clar deodată” că PL nu va fi primit în blocul electoral PAS+PPDA și că discuțiile cu cele două partide se poartă pe seama „coordonării circumscripțiilor”.

Următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Acestea se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, unde 51 de deputați vor fi aleși în Parlament pe cirscumscripții electorale, iar 50 - pe liste de partid.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!