Echipele compuse din jurnaliștii AGORA și developerii Sens Media au reușit să creeze două aplicații pentru tinerii consumatori media. Prima dintre ele, Hype Mode, a dezvoltat ideea unui modul online, care, odată activat, transformă anumite cuvinte în emoticoane, astfel făcând mai atractive articolele de presă pentru tineri și utilizatorii rețelelor sociale. 

InstaNews Builders pune la dispoziția jurnaliștilor și bloggerilor un instrument online care le va permite să-și transforme publicațiile în Stories pe Instargam. Aceasta conține câteva formate versatile care permit transferul identității publicației media pe Instagram Stories care oferă, implicit, un set limitat de fonturi și template-uri. 

Ideile prezentate de către jurnaliștii AGORA au obținut, în vara acestui an, voturile juriului compus din experții media din Republica Moldova și Germania. Ambele echipe au fost premiate cu câte 3000 euro, oferite de Deutsche Welle Academie. Lansarea aplicațiilor va avea loc miercuri, 28 noiembrie, ora 18:30, la CoWorking Space C-51. Ambele aplicații vor fi oferite gratuit tuturor instituțiilor media ce vor fi interesate să le folosească. Pentru mai multe detalii, vedeți pagina de Facebook a evenimentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!