„Au fost făcute modificările legislative necesare pentru a putea organiza referendumul în aceeași zi cu alegerile parlamentare. Am solicitat deputaților PDM să pregătească hotărârea de Parlament privind desfășurarea referendumului, pentru a putea fi votată această hotărâre în zilele apropiate, în una din ședințe, astfel încât instituțiile care se ocupă cu organizarea acestor alegeri să aibă timpul necesar pentru organizarea bună a acestui plebiscit”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Intenția democraților de a organiza un referendum în data de 24 februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare, a fost anunțată pe 13 noiembrie curent, de către liderul PDM. Ulterior, președintele Igor Dodon a spus că aceasta ar fi o mișcare de „PR politic” în ajunul scrutinelor electorale, acuzând, totodată, democrații că s-au inspirat de la el.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!