Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a declarat că, începând cu luna decembrie, poștașii din țară vor primi salarii mai mari. „Am decis o majorare de la 35% până la 100%. Vorbim de aproximativ 4.800 de poștași”, a spus acesta.

Tot din luna decembrie, bătrânii care au o pensie lunară mai mică de 2.000 de lei ar urma să primească un „ajutor de sărbători” în sumă de 600 de lei. „De ajutorul dat vor beneficia peste 500 de mii de pensionari, iar banii vor ajunge la ei în doua jumătate a lunii decembrie”, a menționat Vlad Plahotniuc.

Facilitățile din ajunul alegerilor parlamentare nu se termină aici. Democratul a spus că vor fi majorate cu 12% compensațiile acordate pentru perioada rece a anului. „Până acum, aceste compensații erau acordate familiilor care au un venit lunar de până la 1.600 de lei. În acest an, toate familiile cu venituri de până la 2.000 de lei lunar vor primi câte 350 de lei timp de cinci luni, decembrie – martie”, a declarat președintele PDM.

Ca de obicei, Vlad Plahotniuc a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!