Potrivit materialelor cauzei, medicul ar fi organizat o schemă de estorcare de bani de la pacienți, cărora le-ar fi acordat servicii în mod prioritar, fără programare. Pentru serviciile sale, ecografistul ar fi pretins sistematic sume de bani, fără a le include în casieria Centrului de sănătate.

În urma perchezițiilor desfășurate de ofițerii CNA, în biroul de serviciul al medicului au fost găsite și ridicate peste 12 000 de lei, în automobil – 14.000 de lei, iar la domiciliu – aproximativ 50 000 de lei, 6 500 de euro (circa 126.000 de lei) și 400 de dolari. Banii au fost ridicați pentru a fi stabilită proveniența lor.

În prezent, medicul este reținut pentru 72 de ore și este cercetat pentru abuz în serviciu. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă în mărime de la 1350 la 2350 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!