*Acest material este sponsorizat

Provocarea continuă! Orange Systems Java Academy dă startul celei de-a doua ediții, nivel avansat

Provocarea continuă! Orange Systems Java Academy dă startul celei de-a doua ediții, nivel avansat

Orange Java Academy și-a desemnat participanții ediției a doua. Cei mai buni 20 dintre cei 107 aplicanți au ocazia să descopere noi oportunități și să trăiască experiențe inedite la cursul gratuit de programare Java Academy al companiei Orange Systems.

De data asta, compania are un scop mai ambițios și vine cu nivelul avansat, dar și cu un proiect de absolvire din domeniul IoT. Astfel, timp de șase luni, tinerii vor învăța și vor lucra împreună asupra creării unui instrument software de gestionare a disponibilității locurilor de lucru în incinta oficiilor de tip open spaces.

Julien Ducarroz, director general Orange Moldova: „Java Academy este un program de dezvoltare unic prin modelul pus în aplicare, și anume, provocarea de a implementa cunoștințele acumulare în elaborarea full-cycle a unui nou produs software viabil, utilizând tehnologii de ultimă generație. Programul este unul care aduce plus-valoare atât pentru noi, ca angajator responsabil, digital și uman, cât și pentru participanți, demonstrat prin interesul constant față de acest program din partea aplicanților.”

 

În rândul participanților sunt atât angajați Orange, cât și studenți care își fac studiile în domeniul IT sau au absolvit o facultate de profil. Participanţii la proiect au fost selectaţi prin concurs, în două etape. Prima etapă a inclus o probă de testare a cunoştinţelor în domeniul bazelor programării și a logicii algoritmice, iar cei care au susținut-o cu brio au trecut și proba interviului.

 

Anna Culinscaia, participant, studentă:Aşa un program unic ca Orange Academy este necesar pentru a contribui la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor pasionați de IT. Aştept că participarea mea va fi o experiență de neuitat, o provocare, care o să-mi ajute să dezvolt abilitățile de programare și lucru în echipă. Am ales Orange Moldova fiindcă Orange Java Academy reprezintă o oportunitate pentru mine de a fi implicată în dezvoltarea soluțiilor noi tehnologice.” 

Igor Solonari, participant, angajat Orange:Consider că, companiile care doresc să menţină entuziasmul angajaţilor trebuie să le ofere posibilitatea de a schimba domeniul în care activează pe unul care inspiră. Şi probabil, cea mai bună metodă pentru asta este de a oferi cursuri prin care specialiştii pot să se reprofileze. Java Academy pentru mine e un exemplu excelent pentru acest scop. Cea mai bună metodă de a învăţa este practica. Aștept ca această experienţă îmi va permite să văd direcţiile în care trebuie să studiez mai mult şi cerințele care le au clienţii de la specialiști în acest domeniu.”

Teodor Fedorișin, participant, absolvent al primei ediții Java Academy, angajat Orange: „Astfel de programe sunt binevenite pentru că ele ajută la formarea profesională  a fiecărui participant și apariția în viitor a unor echipe competente (cum ar fi echipa Pulse J). Așteptarea mea vis-a-vis de program este că va predomina modul practic de a învăța. Cred că după finisarea programului Java Academy ediția Avant-garde voi deveni mult mai competent  în ceea ce ține de tehnicile de programare și de scrierea unui cod lizibil și corect.”


Java Academy se va desfășura la Orange {kITchen}, locul unde găsești cele mai inovative rețete de a lucra în IT.


Despre Orange Systems

Orange Systems, este hub-ul IT al Orange Moldova, rezident al parcului IT, în care se regăsesc peste 350 de angajaţi. Mai mult de 50 la sută dintre specialişti prestează servicii de IT nearshoring pentru parteneri externi, în următoarele domenii: software development, testarea şi asigurarea calităţii, controlul şi managementul proiectelor IT, automatizarea proceselor, business intelligence şi big data. Orange Systems are ambiția de a dezvolta domeniul IT sub marca creativității, calității și competitivității, prin crearea de produse software proprii și centre locale de excelență.


P.

P.

Vezi și aceste știri
UE îi va sancționa pe organizatorii „referendumurilor” din Ucraina

UE îi va sancționa pe organizatorii „referendumurilor” din Ucraina

Judecătorii nu au dat curs cererii avocaților: Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu

Judecătorii nu au dat curs cererii avocaților: Petru Merineanu, cumnatul fostului președinte Igor Dodon, rămâne în arest la domiciliu

Forțele ucrainene informează că contraofensiva la est de Izium continuă

Forțele ucrainene informează că contraofensiva la est de Izium continuă

Advertoriale
Tekwill Academy Kids: Activitățile extrașcolare pentru care îți va mulțumi copilul tău

Tekwill Academy Kids: Activitățile extrașcolare pentru care îți va mulțumi copilul tău

IuteCredit a ales câștigătoarea tombolei „Câștigă o vacanță în Thailanda”! (VIDEO)

IuteCredit a ales câștigătoarea tombolei „Câștigă o vacanță în Thailanda”! (VIDEO)

Marchează Ziua Națională a Vinului, ediția a XXI-a, alături de maib și Mastercard

Marchează Ziua Națională a Vinului, ediția a XXI-a, alături de maib și Mastercard

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
  DESCIFRAT| Distribuirea lemnelor de foc sau drumul celor 5 metri ster: De la lista întocmită de primării, la stocurile care se golesc (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Cristina Tocari, tânăra care a revenit din Franța pentru a transforma plasticul în bijuterii (VIDEO)
 • DESCIFRAT| Meniul preșcolarilor, între posibilități și necesități (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Nicolai Croitoru: „Pot să mă mândresc că echipa mea e formată practic în proporție de 80% din persoane revenite de peste hotare”(VIDEO)
 • DESCIFRAT| Cum (NU) face față Chișinăul inundațiilor de după ploi cu un sistem de canalizare pluvială din 1980. Care sunt soluțiile (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Spînu: Gazprom ezită să confirme livrarea de gaze naturale pentru R. Moldova după 1 octombrie. Ce se întâmplă în caz de sistare a gazelor rusești
 • 2
  Conflicte, fumat și satisfacerea nevoilor fiziologice în spații publice: Poliția cere Primăriei Chișinău să intervină în cazul protestatarilor adunați de Partidul Șor
 • 3
  Deputații moldoveni care cunosc portugheză, germană, ebraică sau câți poligloți sunt printre parlamentari
 • 4
  Danemarca anunță o scurgere „periculoasă” de gaze din conducta Nord Stream 2 în Marea Baltică
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.