„Înlocuitorul domnului Cioclea trebuie să fie unul pe măsură. Luând în considerare toate implicările, am decis ca președintele Parlamentului să propună ca următorul candidat - Octavian Armașu. Domnul Armașu a reușit, la Ministerul Finanțelor, să aducă la nivel înalt tot ce înseamnă finanțele publice, are o experiență deosebită în sectorul privat și public. El a fost un partener bun domnului Cioclea în toate colaborările cu FMI și alți parteneri. Cred că el va putea continua ceea ce a putut face domnul Cioclea. El este bine cunoscut de partenerii noștri. Sper mult că Parlamentul, astăzi, își va da acceptul pentru candidatura lui”, a declarat Candu.

Potrivit speakerului, s-au luat în considerare și alte candidaturi însă cea a lui Armașu „a fost cea mai potrivită”.

Candu i-a mulțumit repetat lui Sergiu Cioclea pentru că „s-a implicat, a creat o echipă bună, a cooperat bine cu guvernul și parlamentul pentru o legislație modernă, s-a descurcat foarte bine în cooperarea cu FMI și azi, ca niciodată, situația în domeniul bancar e foarte bună”.

Întrebat dacă guvernarea are o nouă candidatură la șefia Ministerului Finanțelor, Candu a menționat că acesta ar putea fi un tehnocrat, însă nu a oferit nume.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!