Solicitat de AGORA, Mihai Ghimpu a declarat că așteaptă ca speakerul să ceară susținerea deputaților pentru numirea lui Armașu. „O să vină candidatura și o să vedem. E o candidatură ascultătoare. Este cunoscut, i se cunosc capacitățile. Se aduce un guvernator nu prin concurs dar pentru că face parte din echipa PD, este deja verificat”, consideră Ghimpu.

Prima reacție a lui Vladimir Voronin a fost „idee n-am cine e acest Armașu”. Când și-a amintit, fostul președinte a declarat că „el nu a înțeles ce înseamnă Ministerul Finanțelor, ce-o să facă el la BNM? Din partea actualei Guvernări poți să te aștepți la orice”.

„Nu avem candidatură. Oameni potriviți sunt, dar nu cere nimeni să îi propunem. Ei (n.r. - guvernarea) au interesele lor, ei trebuie să pună oamenii care din start depun jurământ că execută tot ce li se dă comandă: câte miliarde să fure, cum să distrugă economia țării. Eu nu am văzut nicio propunere importantă de la Armașu cât a fost ministru. El și la tribună stă parcă e un copil chinuit din stradă”, a conchis Voronin.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!