„Noul guvernator trebiuie să ajute digitalizarea leului. Aceasta trebuie să continue spre binele economiei noastre”, a declarat Sergiu Cioclea la un eveniment prilejuit împlinirii a 25 de ani de la introducerea leului moldovenesc. 

Potrivit datelor Băncii Naționale, în ultimul an, numărul tranzacțiilor cu folosirea cardurilor bancare a ajuns la opt milioane, valoarea acestora fiind de aproximativ trei miliarde. În prezent, două milioane de carduri bancare se află în circulație în Republica Moldova. 

Sergiu Cioclea a decis să plece din funcția de guvernator al BNM în ultima zi de toamnă, din motive personale și profesionale.

Actualul ministru al Finanțelor, Octavian Armașu, a fost propus de speakerul Andrian Candu în funcția de noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, în locul lui Sergiu Cioclea. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!